Dienoraštis

Pranešimas spaudai dėl Japoniją ištikusios tragedijos (antrasis pranešimas) (25.03.2011)

10:00 val. (CET) 2011 n. kovo 22 d. duomenimis

Antrasis pranešimas dėl Šiaurės Japoniją sukrėtusio žemės drebėjimo, 2011 m. kovo 22 d. duomenimis

„Nikon Group“ išreiškia nuoširdžiausią užuojautą žemės drebėjimo aukoms ir dalinasi skausmu su visais, kuriuos palietė ši tragedija.

Iškart po kovo 11 d. įvykių mes įkūrėme Ekstremalių situacijų valdymo centrą, kuriam vadovauja Prezidentas, ir šiuo metu tiksliname informaciją apie mūsų darbuotojus, skaičiuojame žalą, kurią patyrė gamybinė įranga, ir dedame visas pastangas, kad galėtume kuo skubiau atnaujinti savo veiklą. Žemiau pateikta naujausia informacija, atsižvelgiant į žemės drebėjimo padarytą žalą „Nikon grupei“ ir gamybos perspektyvas ateityje.

1. Darbuotojų sauga

Labai apgailestaujame, kad buvo patvirtinta vieno mūsų „Sendai Nikon Corporation“ darbuotojo mirtis. Dar neturime patvirtintų duomenų dėl trijų darbuotojų Natori mieste, Mijagio prefektūroje.

2. Žala padaryta gamybinei įrangai ir ateities produkcijos perspektyvos

Viena iš mūsų gamyklų ir septynios dukterinės įmonės yra išsidėsčiusios nelaimės paliestuose regionuose - Mijagio, Točigio ir Ibarakio prefektūrose*. Po žemės drebėjimo visose šiose vietose veikla buvo sustabdyta.

„Tochigi Nikon Corporation“ savo veiklą atnaujino penktadienį, kovo 18 d.

„Sendai Nikon Corporation“ ir „Miyagi Nikon Precision Co.“, kurios patyrė didžiulius nuostolius, tikisi savo veiklą atnaujinti kovo mėn. pabaigoje. Kitose įmonėse veikla atnaujinama rytoj, kovo 23 d.

Net ir atnaujinus veiklą, mes nerimaujame, kad mūsų produkcija gali ne visiškai patenkinti klientų reikalavimus, nes gamyba dar nespės įsisiūbuoti dėl planuojamų elektros energijos tiekimo trikdžių ir detalių įsigyjimo iš verslo partnerių. Mes dedame visas pastangas, kad pašalintume šiuos trikdžius, ir busime dėkingi, jei mūsų klientai supras mus susidariusioje situacijoje.

Norime patikinti, kad teikiame pagalbą Tiksliosios įrangos ir verslo priemonių klientams, norėdami atstatyti įrangą, ir remonto / aptarnavimo paramą mūsų Įvaizdžio verslui, nukentėjusiam nuo nelaimės.

3. Poveikio mūsų verslo veiklai prognozės

Mes ir toliau skaičiuojame patirtą žalą ir planuojamų elektros tiekimo sutrikimų poveikį mūsų grupės kompanijoms ir jų veiklai ateityje. Atlikę įvertinimus, nedelsdami pateiksime naujausią informaciją, kai bus priimti sprendimai dėl pokyčių ateityje.

* Gamyklų ir gamybinių skyrių lokacijos

* Mito Plant, Nikon Corporation : Mito,Ibaraki pref.

* Sendai Nikon Corporation : Natori, Mijagio pref.

* Miyagi Nikon Precision Co., Ltd. : Zao-machi, Katta-gun, Mijagio pref.

* Zao factory, Nikon-Trimble Co., Ltd. : Zao-machi, Katta-gun, Mijagio pref.

* Tochigi Nikon Corporation : Otawara, Točigio pref.

* Tochigi Nikon Precision Co., Ltd. : Otawara, Točigio pref.

* Kurobane Nikon Co., Ltd. : Otawara, Točigio pref.

* Nasu Nikon Co., Ltd. : Nasukarasuyama, Točigio pref.

Pastaba:

Nikon-Trimble Co., Ltd. yra įmonė, taikanti nuosavybės metodą.

Nasu Nikon Co., Ltd. yra Nikon-Essilor Co., Ltd. dukterinė įmonė, taikanti nuosavybės metodą.

<< Atgal