Blogi

Südametuli süttis Suurupi alumise tuletorni õuel (18.04.2017)

 

Pühapäeval 16. aprillil kogunes Suurupi alumise tuletorni õuele hulk rõõmsameelseid inimesi. Nõnda sai Eesti Vabariik 100 tähistamine alguse siin Harku vallas. Tuletorni jalamil ootas latern südametulega ja sellest süüdati TuleTulemise tuleasemele tuli. Suurupis olid kohal Harku valla laulu- ja tantsulapsed, kellele tulid sooje sõnu peole kaasa ütlema Harju maavanem, Harku Vallavolikogu esimees ja Harku vallavanem .

Lastekoori laulu saatel toimus selle päeva suurhetk. Lahti rullus tohutu suur Eesti Vabariigi lipp. Lipu 50 meetrisest pikkusest jagus kõikidele kohaletulnuile, et seda servast hoida. Lipp ulatus tuletorni eest läbi värava kuni suure teeni. Seejärel rändas südametuli tõrvikuga käest kätte kuni TuleTulemise tuleasemeni. Tulease rajati 2014 aastal kunstnik Mati Karmini poolt ja siis põles seal Üldlaulu- ja Tantsupeo tuli. Sellel aastal toimuva XII Noorte Laulu- ja Tantsupeo tuli saab süüdatud südametule leegist. Vaatamata külmale ilmale jätkus tantsu ja laulu mitmeks tunniks.

XII Noorte Laulu- ja Tantsupeo keskmes on noore põlvkonna side oma maa, kultuuri ja vanema põlvkonnaga, mis koonduvad ühise mõiste alla “juured”. XII Noorte Laulu- ja Tantsupeol osaleja on vabas Eestis sündinud põlvkond, kelle jaoks maailm on lahti, kuid kelle juured jäävad ikka hoidma sidet selle maaga.

XII Noorte Laulu- ja Tantsupidu “Mina jään” toimub Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist – 2. juulini.

 

 
 
 

<< Tagasi