Blogi

Nikon esitleb uut peegelkaamerat, mis ei jäta Sind hätta isegi kuuvalgel ööl. (12.04.2017)

 

Kindlasti oleme kõik kogenud, et alati ei ole ainult päikesepaistelised ilmad meie reisidel. Sa oled unistanud D500 kaamerast, kuid hinnaklass on jäänud seni kättesaamatuks. Nikon esitleb mitme auhinnaga pärjatud Nikon D500 väikest venda, uut 7-seeria peegelkaamerat - Nikon D7500
Nikon D7200 järglane on saanud endale mudeli nimetuse D7500. Miks mitte D7300 või D7400? Vastus annab mõista, et uus mudel on mitmed tehnilised uuendused ja omadused saanud D500 mudelilt. Uurime millega üllatab Nikon D7500?

  • D7500 kasutab sama CMOS sensorit, mis D500. Siit tuleneb ka sensori 20,9 megapikslit. D7500 ISO on 100-51200 ning laiendatav isegi kuni ISO-ni 1640000. Põhimõtteliselt võiks selle kaameraga pildistada tõesti ka kuuvalgel ööl.
  • Kaamera Pildiprotsessor on EXPEED 5, mis pärineb samuti D500 kaameralt. Sarivõtte kiirus on nüüd 8 kaadrit sekundis.
  • Kasvanud on ka mälupuhver, mis mahutab 50 võtet 14 bitist RAW faili ja JPG faile isegi 100 võtet. Loodus- ja spordifotograafidele on see igatahes väga hea uudis!
  • Kaamera mõõtmissüsteem baseerub 180 000 piksliga RGB sensoril, mis oluliselt on parendanud autofookuse näotuvastussüsteemi, tõstnud kaamera teravustamiskiirust nõrkades valgustingimustes ja täpsemad valgusmõõtmise tulemused.
  • Videogurmaanidele on heaks uudiseks, et kaamera salvestab 4K resolutsioonis videot. Salvestatava lõigu pikkus on 29min 59 sek. 4K salvestamisel saab kasutada 3840 X 2160 pikslist formaati. Toetab MP4 formaati ja AAC audiosalvestust.
  • Ekraan on kallutatav ja puutetundlik. Kindlasti aitavad kallutatav ja puutetundlik ekraan kaasa fotograafi töö mugavamaks muutmisel, sest need funktsioonid muudavad oluliselt mugavamaks pildistamise, piltide vaatamise, kui menüü kasutamise.
  • D7500 kaamera toetab AWL raadiolainete abil välgusüsteemide juhtimist. See töötab suurepäraselt kokku SB-5000 välgusüsteemiga ja seda nii infrapunase valguse kui raadiosignaali kaudu otse kaamerast juhtmevabalt juhtides.
  • Uue funktsioonina on võimalik teha mitmekordset säritust. See tähendab, et võimalik on teha mitu pilti üksteise peale. Ja võimalus on ka teist kaadrit kustutada ja uuesti pildistada.
  • Samuti on võimalik RAW faile töödelda otse kaameras ning võimalik mitu RAW faili töödelda korraga.


Kaamera kere ja ergonoomika juures on kõige enam märgatav, et kaamera korpus on muutunud õhemaks. Kätte võttes on käepide tunduvalt sügavam ja näppudele jääb rohkem ruumi. Nupustik asub tuttavlikult ning sarnaselt D500-ga on ISO nupp liikunud päästiku kõrvale. Kaamera ehitusel on loobutud magneesiumsulami kasutamisel ning kaamera kere on valmistatud carbon-fiiber komposiitmaterjalidest. See muudab kaamera kergemaks ja tugevamaks. Kuna korpus omab nüüd vähem liitekohti, on see ka tolmu ja niiskuskindlam. Erinevalt nii D500, kui ka D7200 kaamerast, on uuel D7500 kaameral kahe mälukaardi pesa asemel võimalik kasutada nüüd vaid ühte SD kaardi pesa. See muudatus on ennekõike tehtud eesmärgiga muuta kaamerat õhemaks ja kergemaks.

Autofookuse osas on D500 revolutsiooniline 153 autofookuspunkti siiski vaid selle kaamera võimalus. D7500 omab 51 teravuspunkti nagu tema eelkäija. Kuid lisandub juurde Group AF funktsioon, mis lihtsustab oluliselt liikuvate objektide teravustamist. Samuti on võimalik teravustada ning rakendada päästikut puutetundlikku ekraani kasutades. Autofookus on tunduvalt kiirem ja seda just tänu 180 000 piksliga RGB mõõtesüsteemi sensorile.
Kaamera Pildiprotsessor on EXPEED 5 tagab, et kõrgetel ISO-del on efektiivne müratöötlus, kus  pärast müra kõrvaldamist jäävad kujutisel detailid ikkagi alles. Samuti paraneb oluliselt valgetasakaalu funktsioon ja seda just inimese nahatooni loomulikkuse osas.

Kaamera D7500 katik pärineb samuti D500 kaamerast. Seda on testitud 150000 tsüklit ja selle vabastusviivis on vaid 0,05 sekundit!

Kellele on mõeldud Nikon D7500 kaamera?  Eelkõige hobifotograafile, kes soovib fotograafias piiranguteta loomingulist vabadust, mis lubaks teha kõrge kvaliteediga videosid ja pilte, kuid pole valmis eelarveliselt panustama professionaalse tehnika hindadele vastavalt. Hämarikus ja ruumides pildistamine on läinud jälle lihtsamaks ja kvaliteetsemaks. See avardab oluliselt pildistamise võimalusi. Kui Sa omad praegu peegelkaamerat, mille pildikvaliteediga Sa rahul pole, siis on aeg kaaluda uuema ja võimekama tehnoloogia kasutuselevõttu.

Loomulikult sobib kaamera ka loodusfotograafile, uudistereporterile, portretistile, makrofotode pildistajale. Ehk siiski kõige enam võiks mõelda selle kaamerale pressi- ja reisifotograafid. Kaamera omadused annavad neile suured võimalused. Pealegi nii ajakirjanduses kui reisifotode pildistamisel ei leidu vist ainsatki fotograafilist žanri, mida neis valdkondades töötavad fotograafid ei kasutataks. Reisifoto konverentsil mai lōpus loodame seda Tallinns ka esitleda Sulle ja pakkuda võimalust kaamerat käes hoida ning proovida.

 

 
 
 

<< Tagasi