Blogi

Mänguline ja kerge kaaslane – Nikon 1 (24.11.2011)

 

Minu esimesed muljed pärast ambitsioonika Nikon 1 kaamera lahtipakkimist olid, et sellest saab järgmine mänguasi kompaktkaamerate kollektsioonis. See on saadaval valges, mustas, hõbedases, punases ja isegi roosas. Ma proovisin seda kaamerat ja olin üllatunud  selle teravustamise kiirusest ja täpsusest, katikunupp oli sama kiire kui minu Nikon D3 kaameral. Nikon 1 on kompakte ja elav kaaslane nõudlikule ning entusiastlikule fotograafile igal teekonnal.

Nikon 1 on suur samm edasi lahingus saamaks vahetatavate objektiividega kompaktkaamerate kuningaks. Nikon 1 on raevukas võistleja 4/3 süsteemis (ingl. k. Four Thirds System) kaameratele. Nikon 1 sai alguse 2007. aastal ideega arendada mingi täiesti uus fotokaamera kontseptsioon.

Tootja eesmärgid olid:
-        kompaktsus
-        kasutamislihtsus
-        kõrgkvaliteetsed pildid (vaatamata väikesele andurile)
-        kasutamisvõimaluste varieeruvus (foto, video, liikuv pilt)
-        katikunupu reaktsioonikiirus
-        teise kaamera võimalus neile, kellel on ühe objektiiviga peegelkaamera

Tulemus - askeetlik disain, kompaktne suurus ja kaal, täiesti uus AF CMOS automaatne teravustamise andur, uue generatsiooni CX-formaadis CMOS-pildiandur, kiireim Expeed 3 pilditöötlus  ja hämmastavad 60 kaadrit sekundis.

Ma proovisin nii 1J kui V1 kaamerat ja pean ütlema, et V1 on minu lemmik tänu selle pildiotsijale. Suureks plussiks on ka anduri puhastussüsteem.

Nikon 1 on mõeldud neile, kellele meeldib fotograafia, aga kellele ei meeldi kanda kaasas rasket kotti kaameravarustusega. See kaamera mahub ilusti taskusse ja teises taskus võite te kanda lisaobjektiivi. Sellel on kaks kergesti kasutatavat nuppu - üks mõeldud pildistamiseks, teine filmimiseks.

Peatamata video salvestamist, saate te lihtsalt teha ka fotosid, vajutades teist nuppu. Foto tuleb täissuuruses (3872 x 2592) ja mingeid märke kaamera töö aeglustumisest ei ole.

Nikon 1 hakkab kindlasti silma tänavafotograafidele ja reisijatele, kuna see on kompaktne ja sel on väga palju erinevaid võimalusi.

Saadaval on ka palju lisatarvikuid: väline välklamp, väline mikrofon, GPS seade, 7 erinevat objektiivi, erinevat värvi põrutuskindlad kotid ja muu. Mina olen eriti huvitatud adapterist, mis aitab ühendada Nikon F objektiive Nikon 1 kaameratega. Kujutage ette Nikon 1 kaamerat 400/2.8f objektiiviga, mis kokku teeks 1080 mm.

Kogu informatsiooni toodete kohta leiate www.nikon1.ee

Pildigalerii sisaldab fotosid, mis on tehtud Nikon 1J ja V1 kaameratega, kasutades neid objektiive: 10/2,8, 10-30/3,5-5,6 VR and 30-110/3,8-5,6 VR.

Autor: Ilmars Znotins


 
 
 

<< Tagasi