Blogi

Tutvuge lähedalt ja isiklikult Nikoni mudeliga AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR (14.10.2009)

 

Nikon Europe'il on hea meel teatada kompaktse ja kerge DX-formaadis kvaliteetse optikaga Macro-objektiivi AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR väljalaskmisest.AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR. Rakendades Nikoni teise põlvkonna vibratsiooni vähendamise (VR II) süsteemi ja 1:1 reproduktsiooni suhtarvu, on lähivõtete fotograafia maailma avastamisel selle mudeli näol tegemist täiusliku valikuga.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe'i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, ütleb: „Selline objektiiv avab loomingulised võimalused, mis kaugelt ületavad standardse komplekti kuuluva objektiivi omad. AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR on kompaktne ja kerge ning on heas tasakaalus selliste D-SLR-mudelitega nagu D90 ja D5000".

Minge lähedale ja hoidke käsi kindel.

Ideaalse objektiivina lähivõttefotograafiaga alustajatele uhkeldab AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR 1:1 reproduktsiooni suhtarvuga, mis võimaldab fotograafidel keerukamast tekstuurist ja üksikasjadest elulisi lähivõtteid teha (nt lille õielehtede või putukatiibade peenest tekstuurist). Lisaks sellele pakub VR II süsteem nii stabiilset pildiotsija kujutist kompositsiooni arvestamisel kui ka teravamaid tulemusi aeglasema säriaja puhul või filmiklippide filmimisel.

Ilusas tasakaalus, et võtta kõikjale kaasa

Nikoni DX-formaat pakub kompaktset ja kerget vormi, mis on heas tasakaalus selliste Nikoni DSLR-mudelitega nagu D90 ja D5000. Pildi nurgaga, mis on võrdväärne fookuskaugusega 127,5 mm FX/35 mm formaadis, laiendab see võimalusi, mida pakuvad standardsed komplekti kuuluvad objektiivid, ning sobib ideaalselt portree- ja meelelahutusfotograafiaks.

Lõplik viimistlus

Nikoni tunnustatud ED-klaas annab tänu ümara üheksa labaga diafragmale võimalusi teha teravaid, suure kontrastsusega ja võluva taustahäguga pilte. SWM (Silent Wave Motor) kindlustab sujuva ja vaikse automaatse teravustamise ning mittepöörlev eesmine element võimaldab kasutada objektiivile paigaldatavaid välgu lisatarvikuid, nt SB-R1C1 Macro Lighting komplekti.

Tehnilised andmed

Fookuskaugus 85 mm
Maks./min. ava Maks.: f/3,5 Min.: f/32
Objektiivi konstruktsioon 14 elementi 10 grupis (sealhulgas ED-klaasist element)
Pildi nurk 18°50′
Diafragma labade arv 9 (ümarad)
Lähim teravustamiskaugus 0,286 m / 1 jalga
Filtri/lisatarviku suurus 52 mm (mittepöörlev)
Läbimõõt x pikkus Ligikaudu 73 x 98,5 mm / 2,9 x 3,9 tolli
Kaal Ligikaudu 355 g / 12,5 untsi


 
 
 

<< Tagasi