Blogi

Nikon toob turule D3S — parima kaamera professionaalsetele uudiste-, spordi- ja loodusfotograafidele (14.10.2009)

 

Nikon teatas D3S tutvustamisest. See on kaamera, mis võimaldab professionaalidel ettenägematute olukordade üle kontroll haarata ning laiendab kõikjal tegevusfotograafide võimalusi. D3S, mis on ehitatud laialdast tunnustust võitnud Nikon D3 põhjal, viib vähese valgusega fotograafia uuele tasandile ning paneb aluse multimeedia filmimise uutele loomingulistele võimalustele.

Robert Cristina, Nikon Europe'i professionaalidele mõeldud toodete osakonna juhataja kommenteerib: "D3S kirjutab täielikult ümber äärmiselt halbades valgusoludes pildistamise reeglid, võimaldades fotograafidel ära kasutada ümbritsevat valgust. Professionaalid kogu maailmast on andnud oma panuse, et muuta parim veelgi paremaks."

Just seda me praegu vajamegi.

Francois Marit, ülemaailmse uudisteagentuuri Agence France Presse'i fototehnika osakonna juhataja, ütles: "Sellest ajast, kui hakkasime Nikon D3 kasutama, oleme uurinud filmijäädvustuse võimalust, saamaks täpselt teada, kuidas see meid aidata võiks. Nüüd annab D3S meile kõik, mida vajame: pildistamise ning filmimise võimaluse üheainsa professionaalse seadme abil. See lubab meil edastada fotode ja filmiklippide täispakette iga nädal kajastatavatest tuhandetest uudistest ja spordisündmustest ning annab meile tõelise eelise nii võrgupõhistes kui ka trükivormingutes."

Bill Frakes, üks esimestest Q600-mudelit katsetanud professionaalsetest fotograafidest, ütles: "Pean millisekundite jooksul tööga seotud otsuseid langetama ning tahan saada parimat võimalikku kvaliteeti iga kord, kui nupule vajutan. Vajan kaamerat, mis reageerib täpselt, kiirelt ja püsivalt. D3S teeb kõike seda ning palju enamat ning annab mulle tohutu vabaduse."

Kui välklamp ei tule kõne alla

D3S tutvustab täielikult ümberkujundatud 12,1-megapikslilist pildisensorit. Suur pikslitihedus koos täielikult modifitseeritud sisestruktuuriga tähendab seda, et D3S on suuteline jäädvustama pilte ka niisugustes valgustingimustes, milles pildistamist varem võimatuks peeti. Seitsme peatusega ISO vahemik (200-12 800) võimaldab piltide ja filmi jäädvustamist äärmiselt vähese ümbritseva valguse tingimustes minimaalse töötlusega, et kindlustada pildi teravust ja detailsust. See on tänapäeva uudiste- ja spordifotograafide töös olulise tähtsusega.

D3S vähese valgusega fotograafia uskumatute võima luste täiendavaks tõendiks on tõsiasi, et tegemist on esimese kaameraga, mis pakub vähemalt kolme täiendavat ISO võimendustaset, kuni Hi-3, (ISO hämmastava 102 400 ekvivalendiga).

FX-formaadiga HD-filmid

D3S annab uue ilme ja tunnetuse tekkivale DSLR-i filmijäädvustamise suunale ning kasutab suure FX-formaadi sensori loomingulisi välja sügavuse efekte ja maailma juhtivate fotograafide eelistatud NIKKOR-i objektiivi laia ava eeliseid. Kõrge jõudlus ning kohene ja intuitiivne kasutus annab D3S mudeli D-filmi funktsioonile tõelise eelise.

Filme jäädvustatakse kiirusega 720p / 24 kaadrit sekundis vormingus Motion JPEG stereoheli* sisendpistikuga. Faili vorming lubab kasutada kordumatut kaadri suvandit „Salvesta valitud", mis võimaldab kasutajal vabalt filmida videot, teades kindlalt, et edastatud saavad ka võtmehetkedest tehtud pildid.

Tunnustatud autofookus, mis on häälestatud filmi jäädvustamisele.

Täielikult konfigureeritava seadistusega, kuid ülimalt lihtsa kasutusega pakub Nikoni tunnustust võitnud kõrgtihedusega 51-punktine Multi-CAM3500 automaatse teravustamise süsteem koos oma 15 kõrgtundliku ristpunktiga kasutajatele selle tööstusala juhtivat süsteemi kiiresti liikuvate objektide jälgimiseks. D3S kontrastitajuga automaatse teravustamise süsteem on häälestatud nii, et see toetab automaatset teravustamist nii filmide jäädvustamisel kui ka reaalaja vaates.

Pildisensori puhastamine

Pärast laialdase tagasiside saamist professionaalsetelt fotograafidelt võeti D3S puhul kasutusele uus pildisensori puhastusfunktsioon, mis tekitab neljal erineval sagedusel vibratsiooni, vähendades nii staatilise tolmu kogunemise mõju pildisensori optilisele madalpääsfiltrile. Seda rakendati, ilma et see mingilgi määral mõjutaks 100% pildiotsija katvust, mida oodatakse professionaalselt ühe numbriga D-kaamerate tippmudelilt.

Täielik paindlikkus

D3S-l on nüüd tervelt kolm alternatiivset kärperežiimi, mis kõik on automaatselt pildiotsijas maskeeritud. Fotograaf saab nüüd valida järgmiste valikute vahel: 5:4 (30 x 24); 1,2 x (30 x 20) ja DX (24 x 16). Uus kärperežiim on loodud selleks, et pakkuda objektiivi suurenduse ja kergelt vähendatud failisuuruse praktilist kombinatsiooni.

Kui diskreetsus on hädavajalik

D3S-l on ka katiku vaikne vabastusrežiim, mis lubab kasutajal vähendada peegli naasmisest tekkivat heli. See uuendus on vajalik loodusfotograafias ning teistes olukordades, kus katiku heli võib objekti häirida, ning peegeldab taas Nikoni D3-seeria kaameraid kasutanud fotograafidelt saadud tagasisidet ning reageerib sellele otseselt.

Paremad aktiivse digitaalvalgustuse valikud

D3S-l on nüüd viis aktiivset digitaalvalgustuse valikut, kui pildistatakse kõrge kontrasti või heleda tonaalsusega objekte. Koos uue automaatseadistusega on kasutajatel nüüd neli käsitsijuhtimistaset: ülikõrge, kõrge, normaalne ja madal.

Kaamerasisene järeltöötlus

Veel üheks abifunktsiooniks, mis aitab D3S jõudlust suurendada, on uued RAW töötlusvalikud viimistlusmenüüs. Kaameras saab RAW-(NEF-)failidele rakendada järgmisi pildiseadistusi: JPEG-tihendus, suurus, valge tasakaalustamine, särikompensatsioon, pildi reguleerimine, müra vähendus, värviruum ja vinjettkontrolli seaded. Need valikud kiirendavad hõivatud ja teeloleva fotograafi järeltöötluse töövoogu, vähendades vajadust nii arvuti kui ka NX2-tarkvara kasutamise järele.

Kõigeks valmis

D3S muudab fotograafia piire, pakkudes fotograafidele veelgi suuremat kontrolli ettearvamatute objektide pildistamisel keerukates valgustingimustes. Kaamera sensor on nii tundlik, et suudab tabada silmale praktiliselt nähtamatuid objekte ning anda tulemusi, mis on hämmastavalt müravabad ning valmis trükki andmiseks. Ilmastikukindel tugev magneesiumkonstruktsioon peab vastu äärmuslikele temperatuuridele ja niiskusele, võimaldades kasutajatel täita oma tööülesandeid kiiremini ja tõhusamalt.

Pressifoto1

Pressifoto2

Pressifoto3

Pressifoto4

Pressifoto5


 
 
 

<< Tagasi