Blogi

Nikon teatab objektiivi AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR väljatöötamisest (13.06.2018)

 

Uus fikseeritud fookuskaugusega telefoto objektiiv on ülikiire ja ülima optilise suutlikkusega 

Amsterdam, Holland, 14. juuni 2018: Nikon annab täna teada, et töötas välja fikseeritud fookuskaugusega super-telefoto objektiivi AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR, mis sobib Nikoni FX-formaadis digitaalsete peegelkaameratega.

Suure jõudlusega objektiiv AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on oluliselt väiksem ja kergem kui sama fookuskaugusega muud objektiivid, kuna kasutab sama liiki läätseelementi Phase Fresnel (PF) nagu 2015. aasta jaanuaris müüki lastud objektiiv AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR. Selle kompaktse objektiiviga on lihtne käest pildistada, samas muudab teisaldatavus selle sobivaks paljudes olukordadeks, alates kiirete liikuvate objektide üles võtmisel spordiüritustel kuni ettearvamatu ürglooduseni. 

Objektiivi müüki tuleku kuupäev ja soovituslik jaehind teatatakse hiljem. 

Nikoni läätseelemendist Phase Fresnel (PF) 

Nikoni poolt väljatöötatud läätseelement Phase Fresnel (PF) pakub suurepärast suutlikkust kromaatilise aberratsiooni kompenseerimisel, kui seda kasutatakse koos tavalise klaasist läätseelemendiga. PF-läätse kasutamise tõttu saavutatakse märkimisväärselt kompaktne ja kerge objektiivi kere vähemate läätseelementidega.

 

 
 
 

<< Tagasi