Blogi

Nikon D7500 üllatab uue võimalusega (23.06.2017)

 

Vahel on fotograafid tõsise probleemi ees. Pildistada tuleb tehisvalguses, mis väreleb. Sageli on need päevavalgustorud ning ka luminofoorpirnidega varustatud tänavavalgustus. Paraku ka väga paljud LED tehnoloogial põhinevad valgustid. Kui võtta LED-pirniga taskulamp ja proovida pimedas joonistada pika säriajaga seadistusega kaamera ees, siis võid pideva joone asemel saada pildile hoopis punktiiri. Sellest ka probleemi põhiolemus. Kui sellises valguses pildistada, siis sarivõttega pildistades saad iga kaadri erineva heledusega, sest valgusallika valgus pidevalt muutub.

Nikon D7500 kaamerasse on programmeeritud automaatne värelust vältiv funktsioon (Flicker Reduction). Siin oskab kaamera ära tunda sellise valguse iseloomu ning arvutab välja valguse muutumise amplituudi. Kaamera päästik reageerib ja avab katiku hetkel kui valgus on ruumis maksimaalne. See võimaldab saada ühtlase säritusega pilte (vaata selgitav joonis).

Fotograafidel jälle üks peavalu põhjus vähem!

 

 
 
 

<< Tagasi