Blogi

Eesti õpilasfirma arendas fototehnikat (28.02.2017)

 

TIKA on peegelkaamera objektiivi kaane külge kinnituv seade, mis võimaldab infrapunase kiire abil töötavat distantspäästikut kaasas kanda igal ajal, et ükski tähtis hetk ei jääks jäädvustamata. Toote kinnitamisel objektiivi kaane külge loob ta oma unikaalse disainiga kauni terviku ning lisab kaamerale lihtsalt kasutatava funktsiooni. TIKA idee peale tuli Rapla Ühisgümnaasiumi õpilasfirma tegevjuht Holger Ollema. Koolis sündmuse filmimise ajal järgnevat kaadrit planeerides kasutas ta objektiivi kaant "stressipallina". Tol hetkel jõudis ta mõttele, et lihtsal objektiivi korgil võiks olla rohkem rakendusi. Oma kahe sõbra, Ats Hannes Õunapuu ja Markus Bachmanniga hiljem ideed arutades leidsid nad, et idee teostamine on küll raske, kuid mitte võimatu. Järgneval õppeaastal pakuti poistele võimalust luua õpilasfirma. Üheskoos arendati poole aasta jooksul tehnilisi lahendusi ja alustati tootearendusega: toode disainiti, 3D-prinditi ning mudeli põhjal loodi silikoonist vorm. Seejärel valati vedelast plastikust toote kest, millele lisati vajalik elektroonika mis telliti Hiinast. Toode ühildub kõikide kaameratega, millel on infrapunase kiirega juhtimise võimalus. 

 

 
 
 

<< Tagasi