Blogi

Õiges valguses: Nikon toob turule raadio teel juhitava kiirvälgu SB-5000 (05.01.2016)

 

Amsterdam, Holland, 5. jaanuar 2016: Nikoni professionaalsete välklampide austusväärsesse valikusse lisandus täiesti uus SB-5000. See väle Nikoni kiirvälk on esimene, mida saab raadio teel juhtida, ja maailma esimene kompaktne välguseade, millel on sisseehitatud jahutussüsteem.*

Raskete võtteoludega toimetulekuks loodud SB-5000 on täiuslik valik profifotograafidele, kes soovivad kaamerasiseste ja -väliste seadmete keerukal komplekteerimisel paindlikkust. Tänu juhtmevabale raadiojuhtimisele pole enam vaja põhi- ja alamseadme vahel otsevaadet ning eredas päikesevalguses pildistamine on töökindlam. Nikoni uus sisseehitatud jahutussüsteem võimaldab välgu täisvõimsusel teha rohkem kui 100 kiirvõtet. Uus kiirvälk, millel on kerge ja kompaktne korpus ning selged juhtelemendid, pakub erakordset valgustusvõimsust nii välisoludes kui ka stuudios.

Juhtimine nõudlikes oludes

Kiire ja töökindel SB-5000 annab fotograafidele võimaluse tulla toime veelgi mitmekülgsemate valgustusväljakutsetega. SB-5000 on kas osana täiustatud juhtmevaba valgustuse seadistusest raadio teel juhitav või otsenähtavate optiliste signaalide abil tavapäraselt juhitav, mis tähendab, et vanemaid kiirvälke saab mitme välguga valgustamise puhul endiselt kasutada. Kui seade on ühendatud kaamera korpusega, võimaldab ühtse välklambi juhtimise funktsioon juhtida välku SB-5000 kaamera menüüst või arvutist, kus töötab Camera Control Pro 2 tarkvara. Peale selle võimaldab uus jahutussüsteem teha sel kompaktsel välguseadmel 120 võtet 5-sekundilise intervalliga või 84 võtet 3-sekundilise intervalliga, ilma et seade üle kuumeneks. Temperatuurikaitse pole kunagi parem olnud.

Lisafunktsioonid

•           Tehnilised põhiandmed: SB-5000 pakub juhtnumbrit 34,5, laia FX-formaadis suumivahemikku 24–200 mm (14 mm koos sisseehitatud laipaneeliga) ja kolme valgustusmustrit.

•           Kompaktne konstruktsioon, selge juhtimine: kompaktvälgu korpus kaalub vaid 420 g. Juhpaneel on selge ja teabekuva hästiloetav. Välklambi pead saab kallutada kuni 7° alla ja kuni 90° üles ning pöörata horisontaalselt 180° vasakule ja paremale.

•           Tarvikud: sisseehitatud laipaneel ja peegeldikaart ning kaasasolev hajutuskuppel avardavad koos Nikoni valikuliste värvifiltritega teie loomevõimalusi veelgi.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, räägib:

„Nikon on alati püsinud fotograafia loovvalgustussüsteemide esirinnas, tõestades jätkuvalt oma väärtust töökindluse, mitmekülgsuse ja kogu süsteemi integreeritavuse osas. Raadiojuhtimise kasutuselevõtt tagab, et uus SB-5000 tuleb toime ka levinuimate probleemidega, nagu takistatud otsenähtavus ja ere päikesevalgus. Ning tänu uuele jahutussüsteemile, mille toel saab teha järjest rohkem võtteid ja välistada ebavajalikud katkestused, on SB-5000 erakordselt hästi juhitav.  Tegemist on põneva mitmeotstarbelise välguseadmega professionaalidele, kes nõuavad alati head jõudlust.” 

 

*SB-5000 saab alates 1. detsembrist 2015 uhkeldada maailma esimese sisseehitatud jahutussüsteemiga kinnitatavat tüüpi kompaktsete välguseadmete seas.

 

 
 
 

<< Tagasi