Blogi

AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR oli hea objektiivi tegemine paremaks, aga kui palju paremaks? (15.09.2015)

 

Nikkori 24-70mm f2.8G ED on olnud fotograafide hulgas palju tunnustust pälvinud normaalsuumiga objektiiv. Nüüd selle objektiivi uuendus on paljudele tekitanud küsimuse, et kui heaks saab veel hea minna. Mõned tähelepanekud uue objektiivi esimesest testimisest. 

Autofookus on kiirem.
Jah, ei olnud eelmisele objektiivile autofookuse kiiruse ja täpsuse kohta põhjust teha ühtegi etteheidet. Selleks, et arengut märgata tuli panna mõlemad objektiivid sarnase kaamera ette ning võrrelda. Jah, uuem objektiiv on kolmandiku võrra kiirema autofookusega.

Uuel kaameral on VR stabiliseerimisfunktsioon.
Jah, eelmise põlvkonna objektiivil polnud seda üldse. Nikkori pildistabilisaatorid on muutunud väga tõhusaks abiliseks. Kuni neli astet eelist nõrkades valgustingimustes on väga tugev argument. Seega päästab stabilisaator kaamera liikumisest tingitud ebateravusest pildil kuni neli astet aeglasema säriajaga ning stabiliseerimissüsteem suudab hoida pildi sensoril stabiilsena. Lisaks annab pildi stabiliseerimine olulise eelise videode salvestamisel.

Muutunud on ka sisemine optiline konstruktsioon.
Muutused hõlmavad äsja väljatöötatud asfäärilist eriti madala dispersiooniga (ED) klaaselementi ja kolme asfäärilist objektiivielementi, kahte ED-klaaselementi ja kõrge murdumisnäitajaga (HRI) elementi. Eriti hästi oli märgata pildistamisel lahtise avaga f/2.8 pildistades. Kui vanemal objektiivi versioonil oli lahtise avaga pildistades 70mm fookuskaugusega kujutis kaadri nurkades ikkagi pehme, siis uus objektiiv joonistab servast servani super hästi!

Uus objektiiv on suurem ja raskem, aga ka tugevama konstruktsiooniga.
Kui eelmine version kaalus 900 grammi siis uue objektiivi kaaluks on 1070 grammi. Kaalulisa on tulenev siiski mitte ainult VR süsteemi lisamisest, vaid ka uuest optilisest konstruktsioonist ning objektiiv konstrueeriti tervikuna tugevamaks. See objektiiv on mõeldud igapäevase intensiivse kasutusega professionaalse fotograafi tööriistaks. Filtrikeere on nüüd 82mm

Elektromagneetiline diafragma.
Uus diafragma toimimist juhtiv süsteem tagab kiirete sarivõtete puhul väga täpse särituse. Varem esines sarivõtte korral piltides heledus erinevusi, sest diafragma asend ei olnud fikseeritud täpselt.

Normaalsuum AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR on nii laia kasutusvaldkonnaga objektiiv, et väga raske oleks alahinnata selle objektiivi kvaliteedinäitajate olulisust. Reportaažfoto objektiiviks ülisobiv töövahend on nüüd saanud täiustused, mis teevad sellest ideaalilähedase töövahendi. Ajakirjanikud, pulmafotograafid, tänavafotograafia entusiastid, pange end proovile, ma usun, et peagi te ei kujuta ette, et teil võiks olla teistsugune töövahend kui see objektiiv!

Omaltpoolt võin kinnitada, huvi toote vastu on äärmiselt suur ja ettetellimusi on palju. Sellest tulenevalt juba praegu paljud Baltikumi fotograafid on otsustanud selle objektiivi kasuks ootavad oma tellitud toote saabumist, et siis juba oma kliente uute piltidega rõõmustada! Võta meiega julgelt ühendust toote tellimise või proovimise osas.

 

 
 
 

<< Tagasi