Blogi

Kiirem. Tugevam. Stabiilsem. Siin on uus AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR (04.08.2015)

 

Amsterdam, Holland, 4. august 2015. Nikoni kiirete suumobjektiivide „kolmainsusesse” lisandus uus AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. NIKKORI seeria enimkasutatava professionaalse suumobjektiivi täielikult uuendatud versioon on kiirem, tugevam ja stabiilsem kui kunagi varem.

 

See tunnustatud objektiiv saab uue hingamise tänu Nikoni muljetavaldavale stabiliseerimisfunktsioonile (VR) ja vastupidavamale konstruktsioonile.

Nikon Europe'i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht Zurab Kiknadze ütleb: „24–70 mm objektiiv toob leiva iga professionaalse fotograafi lauale. Nikon võttis kuulda seda objektiivi kasutavate professionaalide tagasisidet ja täiustas objektiivi kõiki aspekte – pildikvaliteeti, konstruktsiooni vastupidavust, kiirust ja stabiilsust. Legendaarse 24–70 mm f/2,8 G erakordselt terviklik järglane AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VRvastab tänapäevase profifotograafi vajadustele.”

 

Legendi edasiarendus

Kuigi praegune 24–70 mm objektiiv, mis tuli turule koos Nikon D3-ga aastal 2007, on siiani laialdaselt tunnustatud, viib objektiivi uus versioon jõudluse täiesti uuele tasemel. See on esimene NIKKORI objektiiv, mille uus optiline konstruktsioon hõlmab asfäärilist ED-klaasist elementi. Uus element aitab vältida kromaatilist aberratsiooni ja sisepeegeldusi, vähendab valgusekadu ning võimaldab jäädvustada äärealasid parima eraldusvõimega. Uhiuus stabiliseerimissüsteem vähendab kaamera rappumise mõju ja võimaldab jäädvustada kuni nelja astme võrra pikema säriajaga.1 Ka automaatne teravustamine töötab nüüd paremini tänu Nikoni ainulaadsele Silent Wave'i mootorile (SWM), mis on 24–70 mm f/2,8 G SWM-ist kuni 1,5 korda kiirem. Uus elektromagnetiline diafragma kiirete valangute ajal ühtlase ja täpsema särituse, vähendades mehaaniliste hoovamehhanismide kahjustumise ohtu.

Tööloom

Nikoni uus 24–70 mm objektiiv on valmis töökoormuseks, mis kaasneb igapäevase professionaalse kasutamisega mitme aasta jooksul. Kuigi objektiivi optiline konstruktsioon on keerukas – nanokristallkate ja 20 elementi 16 rühmas –, muutis Nikon objektiivi konstruktsiooni tugevamaks, et toode oleks vastupidavam. Kaasasolev päikesekaitse on väike, ent oluline täiustus. Nikon võttis kuulda professionaalide tagasisidet ja asetas vabastusluku süvendisse, et takistada lukustuse tahtmatut avamist. Objektiiv on loomulikult täiesti ilmastikukindel. Objektiivi eesmistel ja tagumistel elementidel olev fluorkatetõrjub aktiivselt vett, tolmu ja mustust pildikvaliteedis järeleandmisi tegemata. Kate hõlbustab ka klaasi puhastamist pinda kahjustamata.

ALLMÄRKUS.

¹ Tavarežiimis CIPA standardi alusel.

 

 
 
 

<< Tagasi