Blogi

Pressiteade (2. teavitus) seoses Jaapani katastroofiga (25.03.2011)

Seisuga 10:00 (CET), 22.märtsil, 2011.a.

2. teavitus Kirde-Jaapani suure maavärina mõju kohta 22.märtsil, 2011.a.

Nikon Group soovib avaldada sügavaimat kaastunnet maavärina ohvritele ning väljendada tugevat poolehoidu ja siirast muret nendele isikutele ja peredele, kes kannatavad katastroofi tõttu.

Seadsime üles Katastroofijuhtimise erakorralise peakorteri eesotsas presidendiga 11. märtsil kohe peale maavärinat, ning oleme kogunud meie töötajate kohta käivat ohutusteavet, uurinud tootmisseadmete kahjustusi ning teinud kõiki jõupingutusi tegevuse jätkamiseks esimesel võimalusel. Järgnev on teadaanne maavärina mõju kohta Nikon Group’ile ning väljavaade tulevasele tootmisele.

1. Töötajate ohutus

Suurima kahetsusega peame tõdema, et on hukkunud üks Sendai Nikon Corporation’i töötaja. Kolme töötaja ohutus ei ole veel kinnitatud Natori linna piirkonnas Miyagi prefektuuris.

2. Tootmisseadmete kahjustused ning väljavaade tulevasele tootmisele

Üks meie oma tehas ning seitse meie tootmistütarettevõtetest asuvad Miyagi prefektuuris, Tochigi prefektuuris ja Ibaraki prefektuuris katastroofipiirkonnas*. Peale maavärinat on tegevus neis kõigis peatatud.

Tochigi Nikon Corporation alustas tegevust reedel, 18. märtsil.

Sendai Nikon Corporation ja Miyagi Nikon Precision Co., mis on mõlemad tõsiselt kahjustatud, alustavad ootuste kohaselt tegevust märtsi lõpuks. Ülejäänud üksused alustavad tegevust homme, 23. märtsil.

Isegi peale tegevuse jätkamist oleme mures, et võib tekkida olukord, kus meie tootmine ei rahulda meie klientide vajadusi täielikult, kuna tootmist ei saa täies hoos jätkata probleemide tõttu, nagu planeeritud elektrikatkestused ja komponentide hankimine meie äripartneritelt. Kuigi teeme endast kõik võimaliku, et selliseid oodatud raskusi ületada, oleme äärmiselt tänulikud, kui meie kliendid saaksid aru sellistest asjaoludest.

Pakume oma parimat tuge katastroofi poolt kahjustatud rajatiste taastamiseks meie täppisseadmete ja instrumentide valdkonna klientidele, ja remonti/hooldust meie pildinduse valdkonna klientidele.

3. Kahjustuste mõju ennustus meie äri toimivusele

Jätkame oma püüdlusi hinnata, kuidas katastroofi kohesed kahjustused ja planeeritud elektrikatkestused mõjutavad meie ettevõttegruppide ja äri toimivust. Anname oma uurimistulemustest teada koheselt, kui meie hinnangul ennustused oluliselt muutuvad.

* Tehaste ja tootmistütarettevõtete asukohad

* Mito tehas, Nikon Corporation: Mito, Ibaraki prefektuur.

* Sendai Nikon Corporation: Natori, Miyagi prefektuur.

* Miyagi Nikon Precision Co., Ltd.: Zao-machi, Katta-gun, Miyagi prefektuur.

* Zao vabrik, Nikon-Trimble Co., Ltd.: Zao-machi, Katta-gun, Miyagi prefektuur.

* Tochigi Nikon Corporation: Otawara, Tochigi prefektuur.

* Tochigi Nikon Precision Co., Ltd.: Otawara, Tochigi prefektuur.

* Kurobane Nikon Co., Ltd.: Otawara, Tochigi prefektuur.

* Nasu Nikon Co., Ltd.: Nasukarasuyama, Tochigi prefektuur.

Märkus:

Nikon-Trimble Co., Ltd. on kapitaliosalusega ettevõte.

Nasu Nikon Co., Ltd. on Nikon-Essilor Co., Ltd. tütarettevõte, mis on kapitaliosalusega ettevõte.

<< Tagasi